Milieu & klimaat vriendelijke redenen om te kiezen voor Sweden Eco

 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • Gebaseerd op voornamelijk biologisch geteelde planten en kruiden
 • Geproduceerd in Zweden
 • De meeste producten zijn gebaseerd op fairtrade aloë vera gel
 • Milieutechnisch geaccepteerde verpakking – gemaakt van gerecycled plastic en eenvoudig opnieuw te recyclen.
  RS Biokosmetik AB is lid van de “Förpacknings- och Tidningsinsamlingen” (FTI, “Verpakkingen en krantenverzameling”)
 • De ingrediënten en eindproducten worden nooit op dieren getest – wij zijn een van de door “Animal Rights Sweden” geselecteerde huidverzorgingsmerken
 • Milde aroma’s van natuurlijke parfum oliën
 • In hoge mate geconcentreerde en lang meegaande producten omdat er geen water is toegevoegd
Dit laatste punt heeft misschien wat toelichting en uitleg nodig: Het is heel ongebruikelijk dat er geen water is toegevoegd aan dit soort producten. Water is van zichzelf niet milieubelastend of onvriendelijk. Echter, het gebruik van grote hoeveelheden water heeft grote consequenties voor ons milieu. Het water in huidverzorgingsproducten in het algemeen heeft een significant effect op het gebied van transport volumes, het aantal verpakkingen en volumes die door onze rioolsystemen gaan. Daar komt nog eens bovenop dat hoe meer water de producten bevatten, hoe meer conserveringsmiddelen er benodigd zijn.
Om te illustreren over hoeveel water we het hebben, leest u de onderstaande tekst van het “Statistics Sweden’s report “Läkemedel samt kosmetika och hygienprodukter i Sverige” (“Pharmaceuticals, cosmetics and hygiene products in Sweden”) uit 2009:3:
“With regard to cosmetic and hygiene products, approximately 41,000 tonnes were used in 2006, according to KTF’s sales statistics. Total sales increased by about 10 percent between 2002 and 2006. The largest product groups are liquid soap (25% of total sales), shampoo (20% of total sales) and body care, i.e. skin creams etc. (10% of total sales)).”
(Vertaald naar Nederlands: “Met betrekking tot cosmetische- en hygiene producten, werd er ongeveer 41,000 ton gebruikt in 2006, volgens KTF’s verkoop statistieken. De totale verkoop steeg met ongeveer 10 procent tussen 2002 en 2006. De grootste productgroepen zijn vloeibare zeep (25% van de totale verkopen), shampoo (20% van de totale verkopen) en lichaamsverzorging, i.e. body lotion etc. (10% van de totale verkopen).”)
Vloeibare zeep en shampoo bestaat vaak uit 75 tot 90% uit water. Dat betekent dat in deze producten jaarlijks alleen al ongeveer 15.000 ton water wordt verkocht. Dat leidt tot onnodig transport en verpakkingen. 
Het beste voor de huid is om water te drinken en dat water komt gewoon uit de kraan.
Het is mogelijk om geconcentreerde en huidvriendelijke cosmetische producten te produceren zonder water toe te voegen.
Dit is precies het geval met de producten van Sweden Eco. Alles wat je nodig hebt is een kleine hoeveelheid om dat vervolgens te mixen met water en toe te passen op je gezicht en/of lichaam.
Naast dat er op deze manier veel CO2 bespaard word in transport, gaan Sweden Eco producten langer mee dat je verwacht. 
 
Green Salon2
Green Salon
Sweden Eco producten zijn gecertificeerd Green salon, een Deense certificering. Green salon is een non-profit organisatie onder de auspicien van de “City of Copenhagen”.
Green salon is er op gericht dat bepaalde chemische stoffen niet in producten worden gebruikt, zoals: 
 • Allergeen of irriterend
 • Giftig
 • Kankerverwekkend (bewezen of onder verdenking van)
 • Hormoonontregelaars (bewezen of onder verdenking van)
 • Teratogeen (bewezen of onder verdenking van)
 • Schadelijk voor het milieu
 
Ons duurzaamheidsbeleid
Onze milieubenadering bevat het gehele proces, van ingrediënten tot verpakking, produceren en eindproducten. We werken alleen met 100% natuurlijke ingrediënten en onze producten bevatten voornamelijk ingrediënten van gecertificeerde biologische boerdeijen/bedrijven.  De producten bevatten geen toegevoegd water. In plaats daarvan zijn ze geconcentreerd en dat maakt dat ze lang meegaan en het vermindert transport en het aantal verpakkingen. Alle ingrediënten zijn eenvoudig afbreekbaar in de natuur. Sweden Eco’s producten zijn lokaal in Zweden geproduceerd. 
De producten worden geproduceerd in Jämtland (Provincie in Zweden) en zijn van de hoogste kwaliteit. Alle verpakkingen zijn milieuvriendelijk. Ze zijn gemaakt van gerecycled plastic en zijn goed recyclebaar. RS Biokosmetik AB is verbonden aan FTI voor verantwoord recyclen. De prints op de verpakkingen zijn ook milieuvriendelijk. We gebruiken geen extra karton om de tubes en flessen, wat een extra belasting op het milieu zou geven. 
Winkelwagen